Nieuwbouw brede school Nijmegen

In Nijmegen wordt er een nieuwe ‘brede’ school gebouwd. Een brede school heeft als doel maximale ontwikkelingskansen voor kinderen en jongeren te bieden. De brede school in Nijmegen omvat een basisschool, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en kinderdagopvang. De brede leer- en leefomgeving ontwikkelt de maatschappelijke participatie, talentontwikkeling en plezier van de kinderen en jongeren en bereid ze voor op de toekomst. De brede school ‘Brakkenstein’ is gesitueerd in het hart van de wijk Brakkenstein te Nijmegen.

Zoals op de foto te zien is, wordt de school verdeelt in twee delen en twee lagen. In deze vier delen worden de kinderopvang, onder-, midden- en bovenbouw gescheiden van elkaar. De twee gebouwhelften worden gescheiden door het middelste gedeelte welke voorzien is van de algemene functies en gemeenschappelijke ruimtes.

Belangrijk voor het schoolgebouw is een integraal en energiezuinig ontwerp te realiseren. Zo is er bijvoorbeeld gekozen voor een decentrale, CO2 gestuurde luchtbehandeling. Ook het dak met 80 zonnepanelen helpt met de realisering van het ontwerp. Met het luchtdicht bouwen werken wij mee aan dit nieuwbouwproject. De kieren en naden van het schoolgebouw worden gedicht met een combinatie van onze luchtdichte pur (LDP-1000) in combinatie met onze luchtdichte rubber (LDR-100). Deze combinatie zorgt voor een luchtdoorlatendheid van 0,00. Met behulp van een display in de centrale ruimte kan iedereen in het gebouw de duurzaamheid van het gebouw zien. Hierdoor ontstaat er een bewustwording van het maatschappelijk belang van duurzame gebouwen.

 

Project: Nieuwbouw brede school Nijmegen
Opdracht: Luchtdicht afdichting kieren en naden

Gerealiseerde projecten

Waterdichting, Brier59 – Van der Heijden

Projectinformatie Project: Brier59, Geffen/Oss De waterdichting onder maaiveld is verzorgd door Van der Heijden Bouw, met de waterdicht producten van Baushield. Brier59 zit langs de snelweg A59. Je kunt er…