Luchtdicht bouwen, passief huis – LDR-100, QV10

Projectinformatie

Project: Luchtdicht bouwen Den Bosch

Deze architect uit ‘s-Hertogenbosch is bezig om z’n privéwoning compleet passief te renoveren. Door alle ongewenste naden en kieren af te dichten wordt de woning energiezuinig gemaakt. Dit resulteert in een goede luchtkwaliteit en een laag energiegebruik.De klant heeft in eerste instantie geprobeerd deze details af te dichten met een enkelzijdige tape. Met name bij inwendige hoeken en aansluitingen was deze applicatie erg bewerkelijk. Daardoor heeft hij vrij snel de overstap gemaakt op het Baushield product LDR-100, waarvan de applicatie kinderlijk eenvoudig is.

Op de houten constructie zijn alle naden ingesmeerd met Baushield -LDR 100, de dikkere variant vloeibaar rubber. Ook de balkenaansluiting tussen wand en plafond werd op deze manier afgedicht. Tot slot werden de kozijnaansluitingen vanaf de binnenzijde dichtgesmeerd.

De kitvariant werd gebruikt om verschillende details luchtdicht te maken. Door de foto’s krijgt u een goed beeld van de kozijnaansluitingen. Eén van de belangrijkste peilers. Dankzij de afwerkingen met Baushield producten voldoen de woningen aan de qv10 norm.

Gerealiseerde projecten

Waterdichting, Brier59 – Van der Heijden

Projectinformatie Project: Brier59, Geffen/Oss De waterdichting onder maaiveld is verzorgd door Van der Heijden Bouw, met de waterdicht producten van Baushield. Brier59 zit langs de snelweg A59. Je kunt er…