De toekomst van het luchtdicht bouwen

Naast leveren en begeleiden op de werkplaats kan Baushield het werk voor u uitvoeren. “Wij halen de norm altijd”, aldus Harrie Kuijpers. “Door het complete werk door ons te laten uitvoeren en aannemers hiermee te ontzorgen kunnen wij deze belofte garanderen”. LDR heeft een uitstekende hechting op vrijwel alle (lichtvochtige) ondergronden. Tevens hecht zowel stuc- en spackspuitwerk als cementdekvloeren en anhydrietvloeren uitstekend met het product. Hierdoor kan LDR vanuit de binnenzijde verwerkt worden. Dit resulteert in een razendsnelle verwerking en bespaart enorm veel tijd. “De tijd die wij besparen met het luchtdicht bouwen, vertaald zich terug naar de aannemer.”

Tapes, banden en de huidige kits zijn volgens Baushield omslachtig. Met LDR-100 en LDR-200 is luchtdicht bouwen eenvoudig.

Werken vanuit de buitenzijde

Het huidige luchtdicht bouwen is erg omslachtig volgens Harrie Kuijpers. Het verwerken van alle verschillende banden en tapes kost enorm veel tijd en moeite, vooral als deze aan de buitenzijde worden aangebracht. Denk bijvoorbeeld aan werken met vorst of regen, het klimmen op steigers en vochtige ondergronden moeten primeren. Afdichtingskitten zijn vaak MS polymeren en hechten niet met stuc- en spackspuitwerk, cementdek- en anhydrietvloeren.

Razendsnelle verwerking

Baushield heeft veel ervaring met het luchtdicht bouwen vanuit de binnenzijde van de constructie. Zij hebben een damp open systeem met de LDR-100 en de nieuwe, witte variant; LDR-200 waar vrijwel alle afwerkingen aan de binnenzijde op hechten. De LDR-100 werd eerder al geclassificeerd onder klasse 4 volgens NEN-EN 12207. Dit is een klasse hoger dan het voormalig hoogste niveau. LDR-100 werd tot 600 Pascal getest met niet meer dan 0,1m³/h.m luchtdoorlatendheid.

Bron: BouwTotaal editie 9, september